fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

Nadia, mereu de nota 10

de

Astazi, 18 iulie 1976, acum exact 40 de ani, Nadia Comaneci a reusit ceva ce pana atunci se credea imposibil – a obtinut 10 curat la Jocurile Olimpice.

Nadia a scris astazi pe Facebook, fara sa se laude cu victoria ei, ci bucurandu-se pentru succesul intregii echipe:  „18 Iulie, 40 ani de la succesul gimnasticii romanești la Montreal. Mulțumim echipei care a fost alături de noi. Mulțumim României.
Happy 40 th Anniversary!”.

Performanta Nadiei din 1976 este, probabil, cea mai recunoscuta si importanta realizare nu doar a gimnasticii romanesti, ci a Romaniei.

Mereu radem de tara noastra, facem glume, spunem „Ce frumoasa-i Romania! Pacat ca e locuita…”, dar, din cand in cand, exista si momente precum acesta care ne fac sa ne mandrim cu ea, ne fac sa strigam in gura mare ca suntem romani si ca suntem mandri. Pana la urma tot aceasta Romanie ne-a dat-o pe Nadia.

Din cate am citit, Nadia, mai ales in vremea comunismului, era idolul unei intregi generatii pentru ca a oferit speranta. In 1989, cand a parasit ilegal tara si a plecat spre Statele Unite ale Americii, a dat un imbold oamenilor, le-a dar curaj sa se revolte si, astfel, a contribuit la Revolutia care a eliberat tara de sub conducerea comunista.

Nadia este, fara niciun dubiu, cea mai mare gimnasta, nu doar a Romaniei, ci a intregii lumi, a tuturor timpurilor. Nadia este un model, un simbol al tarii, este a noastra. Iar eu am avut norocul sa ii stau alaturi, in 2010, cand am constatat, cu multa uimire si cu bucurie, ca oamenii valorosi sunt foarte prietenosi, modesti, politicosi si amabili, dornici sa te faca sa te simti bine langa ei, nu sa te striveasca cu celebritatea lor.

Felicitari, Nadia! Si astazi esti o doamna de nota 10!

 

Categorii:
Adolescentisme

Comentarii

  • eşti o scumpică şi o naivă. dar ce farmec ar avea adolescenţa dacă n-ar glăsui ca un om mare? fuga Nadiei a fost un şoc pt noi şi atît. a mai fost braşov’87, iaşi’84. revoluţie? de dragul anilor tăi … să fie!
    acum ai o certitudine, cîndva vei avea altă certitudine şi ………îţi spun cînd ai să creşti mare.

    andone 18 iulie 2016 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title