fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

Si eu sunt artista!

de

Instasize_0706143113

In prima mea zi de tabara, aici la Academic Summer – Sidcot School, am cunoscut, pas cu pas, imprejurimile si minunatiile locului. Apropo de minunatii, am inceput ziua cu vreo doua croissante si o cana de lapte cu cacao, la micul dejun, care mi s-au parut absolut delicioase si mi-au alungat teama ca nu-mi va placea mancarea englezeasca 🙂

Toti copiii de aici au varste intre 13 si 16 ani, si sunt veniti din toate tarile lumii. Suntem peste 100 de elevi, din ce am numarat eu, mi-au iesit in jur de 110. Cei mai multi par sa fie din Italia si Spania, dar sunt si cursanti veniti din alte tari precum Coreea de Sud, China, Turcia, Rusia, Franta, Germania si Republica Moldova, o fata draguta de la Chisinau, care vorbeste perfect romaneste, doar ca are accentul acela dulce pe care noi, romanii, il recunoastem. Am fost foarte surprinsa sa gasesc si o alta fata din Romania aici, pentru ca am crezut, initial, ca sunt singura… Recunosc ca mi-a facut placere sa dau peste ea, desi nu am de gand sa vorbesc prea mult in romana cu ea si cu nimeni. Doar am venit sa invat cat mai bine engleza, nu-i asa?

Impartiti pe grupuri, am facut un tur al scolii, care e foarte mare si frumoasa, are gradini pline de flori si sali de clasa luminoase si laboratoare cu multe dotari. Biblioteca este enorma si impresionanta, dotata nu doar cu nenumarate carti si reviste, dar si cu calculatoare si imprimante – vreau sa spun ca este foarte moderna. Dar mie cel mai mult mi-a placut in Arts Center, o sala cu o arhitectura speciala si decoratiuni care iti atrageau atentia:  pe pereti si pe balustrade erau asezate tot felul de statui si tablouri facute chiar de elevii scolii.

Acolo am simtit un gand care avea, cred, si un pic de invidie, as fi vrut sa fie si lucrarile mele acolo, pentru ca am avut senzatia ca, dintr-o data, in locul acela, stiu foarte bine ca si eu sunt artista, chiar daca nu mi-am gasit inca drumul. Poate o sa cant la pian, o sa compun muzica sau o sa pictez si eu, poate ca o sa scriu – in limba engleza? 🙂 – sau o sa fac traduceri poetice. Sau poate ca, la sfarsitul celor doua saptamani pe care le voi petrece aici, dupa ce voi trece prin programul tuturor activitatilor, voi fi cu un pas mai aproape de raspunsul la intrebarea: Cine vreau sa fiu?

Deocamdata, ma bucur de tabara mea minunata – gasita cu ajutorul IntegralEdu– si sunt pregatita sa invat cat mai multe.

Voi cand v-ati dat seama ce drum vreti sa urmati in viata sau… cum intentionati sa aflati?

InstaSize_2015_6-_-50104 InstaSize_2015_6-_-50130 InstaSize_2015_6-_-501581 Instasize_0705122220 Instasize_0706143113
 

Categorii:
Adolescentisme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title