fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

Asta este blogul: un jurnal

de

copii calc

Inca de mica am tinut jurnale in care mi-am notat intamplari, cuvinte noi, feluri noi de mancare incercate, filme vazute, bucurii simple de care copiii au parte.

Chiar scriind aceste cuvinte imi aduc aminte de cum stateam eu, pe la 4-5 ani, scriind despre cum mi-a cazut un dinte sau despre farsele pe care tatal meu si Victor, fratele meu mai mic, mi le faceau din cand in cand.

Am avut o multime de ganduri puse pe hartii, dar, din pacate, unele s-au pierdut de-a lungul anilor…

Acum am 13 ani si am ajuns la concluzia ca a venit timpul sa imi fac un jurnal asa cum mi-am dorit mereu. Unul „mai bun”, daca imi permiteti sa ii zic asa :))

Mereu am stat si am privit-o pe mama scriind pe blogul ei, creionand texte pline de intamplari care au avut sau nu au avut loc. M-am intrebat de ce aduce povestirilor ei personaje noi, detalii noi. M-am intrebat de ce nu poate sa scrie direct si simplu despre ce i se intampla in fiecare zi: am facut asta, am fost acolo… Dar am inceput sa ii citesc postarile cu mai mare atentie si mi-am dat seama ca blogul ei este ca jurnalul ei – toate povestirile sunt adevarate, chiar au avut loc, doar ca sunt scrise codat, astfel incat numai unii oameni sa isi poata da seama cu adevarat ce s-a intamplat. Ceilalti sa isi imagineze, iar asta, uneori, poate fi chiar mai frumos decat sa stii purul adevar.

Asta este blogul: un jurnal. Un jurnal in care, in ciuda faptului ca gandurile tale sunt impartasite tuturor cititorilor, iti pastrezi originalitatea si intimitatea intamplarilor tale prin felul in care le transpui in cuvinte. Fiecare om citeste textul altfel, isi imagineaza spusele (sau „scrisele”, in cazul nostru :)) ) cuiva intr-un mod complet diferit, pentru ca toti oamenii sunt unici. Nimeni nu cred ca gandeste 100% la fel ca o alta persoana.

Sunt extrem de bucuroasa, dar si extrem de emotionata in legatura cu acest nou jurnal, cu aceasta noua experienta. Ma face sa vreau sa scriu in jurnal faptul ca tocmai mi-am facut un nou jurnal :)) Sper ca acest proiect sa dureze cat mai mult, iar eu voi incerca sa il fac cat mai usor si placut de citit.

Urati-mi succes!

Tag-uri:
· · · · ·
Categorii:
Adolescentisme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title