fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

Da, mama, sunt desteapta!

de

IlonaWEFVin de la World Education Fair, targul ce are loc azi si maine, 26-27 septembrie, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, de la ora 10 la ora 17. Am ceva extrem de important sa le comunic celor de varsta mea si tinerilor in general: NU DEPINDEM DE PARINTII NOSTRI atunci cand ne alegem o scoala in strainatate!

Toata lumea zice „Tu ai parinti bogati si te trimit la studii in strainatate!” si asta este, bineinteles, cea mai simpla varianta, dar si cea mai rara, cea care nu se potriveste prea multora dintre noi… Eu azi, la targul World Education, am invatat ca orice tanar harnic si destept poate sa studieze la o facultate extrem de buna in strainatate, chiar daca nu este olimpic sau daca nu are o situatie financiara grozava. Am aflat ca in Danemarca sunt facultati exceptionale, iar invatamantul este complet gratuit si ca in Olanda, tot o tara cu facultati extraordinar de bune, taxele sunt foarte mici si, daca iti iei un job part-time, poate chiar in universitatea ta, poti sa iti platesti singur facultatea si sa ramai si cu bani de buzunar pentru cumparaturi si alte cheltuieli. Ca sa nu mai zic de Marea Britanie, locul in care oricine ar vrea sa mearga la studii, unde sunt marile facultati ale lumii (la King’s College London au absolvit 12 laureati ai premiului Nobel) unde exista niste imprumuturi miraculoase, pe care nu le platesc nici parintii tai, nici bunicii tai, nici unchii tai, ci chiar TU, dupa terminarea studiilor. Acest imprumut se returneaza in momentul in care castigi peste o anumita suma de bani pe an, in rate care nu depasesc 9% din venitul tau, iar daca nu ajungi sa castigi pe an suma respectiva in urmatorii  30 de ani, imprumutul, practic, se evapora, se prescrie si nu va mai trebui sa fie platit. Iar consultantii de la IntegralEdu te ajuta si te asista pana la capat sa iti faci acest dosar, sa aplici la facultatea dorita si sa obtii imprumutul de care ai nevoie.

Afland azi aceste lucruri, nu pot sa sper decat la un viitor plin de surprize si de noi locuri de explorat!

La World Education Fair, targ organizat de IntegralEdu, am aflat o gramada de lucruri importante si folositoare, unul dintre ele fiind faptul ca nu trebuie sa fim o povara pentru bugetul familiei, nu trebuie sa asezam visurile noastre educationale pe umerii deja impovarati de griji ai parintilor nostri, nu trebuie sa ajungem vreodata sa le zicem „Fa mai multe! Munceste mai mult! Strange bani pentru facultatea mea!”, atata timp cat noi singuri putem sa ne platim studiile. Nici macar nu trebuie sa fim olimpici sau sa avem 10 pe linie, in strainatate nici nu se pune asa mare accent pe note. Trebuie, insa, sa fim elevi buni, macar de nota 8, dar neaparat seriosi, isteti, respectuosi si open-minded!

Delia canta pretutindeni un cantec compus de Carla’s Dream, care suna grozav si in care este versul „Da, mama, sunt beata!”, iar eu azi sunt beata de fericire ca am descoperit ca viitorul meu depinde de mine, mai ales ca eu chiar imi doresc foarte mult sa studiez in strainatate!

Categorii:
Adolescentisme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title