fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

London, my love

de

Snapchat-3685465240948602946

Am ajuns, am vizitat, am plecat.

Cam asa a decurs mini vacanta mea in Londra. Am petrecut patru zile intr-unul dintre cele mai frumoase si diferite locuri pe care le-am vizitat vreodata. Nu am cuvinte sa va spun cat de bine eu si mama mea ne-am simtit. Cu toate astea, o sa incerc sa relatez cate ceva din escapada noastra.

In seara in care am ajuns m-am dus cu mama si stilistii salonului Fason by Cristina Grama, carora ne-am alaturat in aceasta excursie, in Camden Town, un loc diferit si chiar nonconformist, as putea spune. Ne-am plimbat si am mancat la un restaurant chinezesc de tip All You Can Eat. V-am povestit intr-un articol precedent despre ce si mai exact ce nu mananc (adica aproape nimic :)) ), asa ca am fost destul de sceptica in legatura cu mancarea chinezeasca, dar mi-a placut foarte mult, asa ca nu ma incumet sa va scriu si va povestesc despre felurile de mancare de acolo, pentru ca deja imi lasa gura-apa. Oricum, erau multe si delicioase si mi-am propus sa mai mananc mancare chinezeasca… Voua va place? Imi dati vreun exemplu?

In ziua urmatoare am fost impreuna cu mama sa exploram imprejurimile, o parte din punctele cheie ale Londrei… Ne-am deplasat de colo-colo cu vestitele autobuze rosii supraetajate, ne-am plimbat prin Hyde Park, unde am putut sa admiram lebedele, sa numaram veveritele si pur si simplu sa ne bucuram de natura ce ne inconjoara. Ne-am plimbat prin Piccadilly Circus, de unde am cumparat si niste cadouri pentru cei de acasa. Acolo am vazut magazine uriase, superbe pe care noi nu le avem precum Topshop, Forever 21, Primark, Urban Outfitters si muuulte altele care imi doresc sa fi existat si la noi. Am fost in celebrul mall de lux Harrods de unde, inconjurata de cele mai exclusiviste si rafinate magazine mi-am cumparat, culmea, o carte (pe care abia astept sa o citesc). Am cutreierat prin el in lung si-n lat pana am gasit un salon in care gaseai un fel de expozitie de arta, in care erau expuse statuetele-ceasuri originale ale lui Salvador Dali, niste schite ale lui insusi Picasso si multe alte tablouri si sculpturi ce m-au lasat cu gura cascata prin frumusetea si ingeniozitatea lor. Intr-un final, cu chiu cu vai, am reusit sa parasim superbul Harrods, desprinzandu-ne cu greu de salonul cu decoratiuni de Craciun – dar nu am fi putut sa e cumparam nici macar un glob, fiindca acolo globurile costau cateva zeci de lire… Mai mult decat a costat cina noastra cu care ne-am incheiat ziua intr-un restaurant mic si cochet la care am mancat „traditionalul” fish and chips.

In cea de-a treia zi londoneza am urcat in Tower Bridge. Nici nu stiam ca se poate urca in el! :)) In orice caz, am facut-o, si cat de tare a fost sa vedem Tamisa de la 42 de metri inaltime! In drum spre turn am mers de-a lungul Tamisei si am putut sa admiram cladirile ce ne inconjurau in toata frumusetea lor. Odata ajunse la poalele turnului, dupa ce ne-am luat bilet, am urcat cu un lift pana sus, la ultimul etaj. Acolo abia incepe partea interesanta. Pe o portiune a podelei, in loc de parchet, era un geam cu „vedere” directa la tot ce se afla sub tine pe care puteai sa calci. Mi-am testat limitele si am calcat pe el. Pe cat de usor pare sa faci un pas, va asigur ca a fost pe cat se poate de complicat, mai ales ca am o mica-mare frica de inaltimi pe care cred ca am am inlaturat-o macar partial prin acel simplu pas. Stiti cum se spune, „un pas mic pentru om, un pas mare pentru fricile Ilonei”.

In cea de-a patra, de altfel si ultima semi-zi petrecuta in Londra am mai mers de dimineata prin cartier la o ultima scurta (si trista) plimbare. Dupa-amiaza ne-am luat bagajele, am predat camera si am pornit spre aeroport. Din cauza unei intarzieri, dar si a neatentiei mele crase, pentru ca mi-am uitat sticla de apa in geanta si ne-au intors la control, eu si mama era sa pierdem avionul. Efectiv sa il pierdem. Intr-un final, nu l-am pierdut, ba chiar am mai asteptat la coada pentru imbarcare, iar in avion am asteptat trei ore pentru ca s-a descoperit o problema la motor si, pana la urma, am schimbat avionul. Noaptea, sau mai bine spus dimineata devreme, am aterizat inapoi in tara noastra pe care, oricate probleme ar avea si oricat de mult as vrea sa ma mut din ea, o iubesc. Inca?

Pozele sunt facute cu telefonul meu, Samsung Galaxy A5, pe care l-am testat in vara in tabara Academic Summer School si am realiat cu el si selfie-uri grozave, si peisaje minunate. Multumesc mult, Samsung, pentru ca mi-ai dat posibilitatea de a avea o camera foto extrem de buna cu mine mereu. 🙂

Snapchat-2064073486687207481 20151012_14212620151010_150535 Snapchat-3158154962234726435

 

Categorii:
Adolescentisme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title