fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

O fereastră deschisă spre lume

de

M-am simțit întotdeauna bine atunci când am fost lăsată să decid singură și să îmi asum răspunderea pentru ceea ce fac. Iar faptul că, de curând, am aflat că dacă acorzi independență copilului tău îi faci un bine și îl ajuți să aibă o viață mai împlinită m-a bucurat foarte mult și m-am grăbit să spun asta și celor de lângă mine, prietenilor mei, cu speranța că vor afla astfel și părinții noștri! 🙂

Căutând pe net o expresie în engleză, am dat peste rezultatele unui studiu în care se vorbea despre marile greşeli pe care părinţii le fac, iar, printre altele, precum pedepsele și atitudinea distantă, cea care mi-a rămas în minte și, recunosc, m-a interesat cel mai mult a fost lipsirea de independenţă a copiilor.

Articolul pe care l-am citit eu spunea că studiile au demonstrat că dacă părinții nu încurajează independența copiilor lor, mai ales în perioada adolescenței, aceștia vor avea abilități scăzute de a rezolva conflicte și de a construi relații interpersonale de succes. În plus, studiul citat arăta că independența acordată copiilor și tinerilor îi face să fie mai puternici în fața presiunilor grupului din care fac parte, să crească mai încrezători, mai responsabili.

Gândindu-mă la ce spune articolul, mi-am dat seama că independenţa mea a început cu cel dintâi PC. Eu am primit primul meu PC…

Dar mai bine vă rog să citiți istorioara mea aici, unde am fost invitată să povestesc și eu am acceptat cu bucurie.

Voi când ați avut primul computer?

 

Categorii:
Adolescentisme

Comentarii

  • Așa este, un PC oferă independență copilului, până la un punct, dar și dependență dacă părinții nu-i monitorizează timpul petrecut la computer, precum și alte lucruri negative dacă aceștia nu supraveghează site-urile pe care intră copilul/adolescentul (intenționat sau din întâmplare).

    Violette 11 iunie 2016 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title