fbpx
„There's always gonna be another mountain, I'm always gonna want to make it move (The Climb)“

Cum am ajuns să apar pe o copertă

de

Nu chiar în fiecare zi, dar măcar o dată sau de două ori pe săptămână scriu în jurnalul meu din sertar și, câteodată, subiectele care mi se par de interes și pentru alții, le aduc în discuție și aici, pe blogul meu, Jurnalul Ilonei.

De data aceasta, însă, câteva subiecte au ajuns nu pe blog, ci în paginile revistei Marea Dragoste / revistatango.ro, la care lucrez și eu, așa cum v-am mai povestit, căci este o mare pasiune a mamei mele și o afacere  de familie pe care o susținem cu toții, mari și mici, din clanul Năstase-Buciuta.

Cred că puteți afla mai multe cumpărând revista de la chioșcuri. Pe una dintre coperte – căci revista are întotdeauna două părți și două coperte – este Marius Manole, talentatul actor care a câștigat recent concursul-emisiune „Uite cine dansează!”, iar pe cealaltă sunt chiar eu care, așa cum veți deduce din fragmentul din jurnal de mai jos, am fost un pic luată pe sus și făcută purtătoare de cuvânt a adolescenților de-o seamă cu mine, într-o ediție specială de luna iunie, luna dedicată celor mici, dar și celor care nu mai sunt chiar așa de mici.

…”Trebuie să consemnez măcar aici, în paginile virtuale ale jurnalului, circumstanţele în care s-a ajuns la mine ca posibilă vedetă de copertă…

Avem o săptămână în fiecare lună, săptămâna dinainte de a intra revista în tipar, în care fiecare membru al familiei mănâncă, bea, respiră, clipeşte şi doarme (sau, mai exact, nu doarme) slujind un scop nobil și comun: (THE) Revista trebuie să fie gata la timp. Începând de la mama, care scrie non-stop la articolele din revistă, și continuând cu soţul ei, Paul, redus în astfel de săptamâni doar la jobul de fotograf al revistei, care face poze, caută, alege şi editează imagini (concomitent cu cel de șofer responsabil cu dusul nostru, al copiilor, la trei şcoli diferite). Următoarea sunt eu, care stau şi citesc revista până când o ştiu pe dinafară, căutând greşeli pe fiecare rând (dacă găsiţi vreo greşeală, îmi pare rău, este vina mea – și cred că mai găsiți, deși acesta nu este jurnalul adolescentului miop, ci al unei fete care vede prea bine), ajungând până la fratele meu mai mic, Victor, care o ţine ocupată pe Iza, mezina familiei, astfel încât fiecare dintre noi să îşi poată face job-ul într-o atmosferă prietenoasă, fără ţipetele caracteristice copiilor de șapte ani.

Venise săptămâna deloc aşteptată, toate erau în întârziere, dar, cel mai grav, revista nu avea decât o copertă dintre cele două gata. Într-un final, mama a găsit o vedetă care să-i placă și care a acceptat să apară pe copertă, dar, în ultima clipă, a anulat şedinţa foto pentru care fusese programată atât la un hairstilist, cât şi la un make-up artist, pentru că aşa sunt tratate vedetele de către Alice Năstase Buciuta, mama mea, în cadrul şedinţelor foto. Rămânând iarăşi fără copertă, mama, impacientată, a început să dea telefoane în stânga şi în dreapta ca să facă rost de o personalitate care să îi pozeze pentru revistă. A găsit-o, dar aceasta urma să trimită ea pozele făcute în urmă unui photoshooting personal. Am spus „urma” pentru că, nu știu de ce – că mama a decis că nu mai vorbește despre lucrurile care nu-i plac, astfel mai mult tace – , până la urmă nu a mai făcut-o…”.

Puteti sa cititi restul intamplarii si alte cateva insemnari din jurnal in editia de iunie a revistei Tango – Marea Dragoste! 

Categorii:
Adolescentisme

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title